Project

VAVE

Type

Renovatie

Respectvolle renovatie in landelijk kader

Het verbouwen en uitbreiden van een koppelwoning in landbouwgebied grenzend aan een de open ruimte vraagt om een subtiele en evenwichtige ingreep.
Tijdens de ontwerpstudie werd besloten om de referentie naar de bestaande woning te behouden door de vormentaal te bewaren en bij de zoektocht naar het juiste gevelmateriaal kwamen we uiteindelijk zelfs terecht bij dezelfde ambachtelijke steenbakkerij die de oorspronkelijke gevelsteen produceerde. De moderne toepassing van de identieke gevelsteen (met verdiepte donkere voegen) zorgt voor een samenhangend en tegelijk vernieuwend uiterlijk van beide woningen. Voor de nieuwe elementen wordt er gekozen om te werken met een verticale houten gevelbekleding die doorheen de tijd verweert.
De aanliggende woning blijft een stille getuige van de voormalige toestand waarbij een opfrisbeurt aan de orde was.

Project informatie

  • GemeenteBE-Opwijk
  • Bouwjaar2016-2017
  • Energiescore e-peil
  • Energiescore k-peil
  • Energiescore s-peiln.v.t.
  • Oppervlakte213m¬≤
  • FotograafF.C.Lama // foto & creatiestal
  • Type clientParticulier

Wens je meer informatie over de mogelijkheden met C2O Architects?

We zien elk project als maatwerk en overleggen graag met u hoe we ons kunnen inpassen in uw specifiek project. U kan ons steeds bereiken om een vrijblijvend gesprek vast te leggen.
Door de jarenlange ervaring hebben we een groot aantal referenties opgebouwd, deze kan u steeds opvragen indien gewenst.

Contacteer ons

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruikt deze website cookies.

Meer over cookies