Project

MELK

Type

Nieuwbouw Projectbouw Renovatie

Herbestemming van een voormalig pakhuis

Deze locatie met een herenhuis en aanpalende loodsen in Asse-centrum diende herbestemd te worden. Het doel was om een opbrengstproject te ontwikkelen met respect voor de oorspronkelijke ‘Melkerij’-functie van de site.
Het goed is gelegen aanpalend aan de binnenkoer waarop de herenwoning zich bevindt. De oorspronkelijke functie van de loodsen was het herbergen van de vrachtwagens van de voormalige melkerij van Asse. Binnen het volume van de loodsen worden achteraan een drie nieuwe duplex-lofts gerealiseerd bovenop de grote garage die bereikt kan worden via de ingerichte private buitenruimte. De duplex-lofts zijn omwille van de dakvorm niet boven elkaar gelegen, maar telkens werd het grondplan per verdiep 90° gedraaid. Het nieuwe appartementsgebouw vooraan de straat zorgt dat het oudere aanpalende appartementsgebouw afgewerkt wordt in het straatbeeld.
Aan de buitenzijde wilden we in combinatie met de gerenoveerde herenwoning zorgen dat we de industriële sfeer van de oorspronkelijke functies konden vertalen. Dit resulteerde in een variatie op de industriële pakhuizen met klassieke details die ook aansluiten aan de meer verfijnde industriële vormgeving van de vooroorlogse jaren. Vooral in de binnenkoer, de balkons en de afsluitingen, overkappingen met loodglas is deze klassieke vormgeving leesbaar.
De indeling van de appartmenten en lofts is echter zeer strak en open opgevat binnen een moderne context. Bovenop het platte dak van het appartementsgebouw bevinden zich 2 zeer ruime dakterrassen met adembenemende vergezichten op de omgeving van Asse.

Project informatie

  • GemeenteBE-Asse
  • Bouwjaar2007-2008
  • Energiescore e-peiln.v.t.
  • Energiescore k-peiln.v.t.
  • Energiescore s-peiln.v.t.
  • Oppervlakte1.700m²
  • FotograafF.C.Lama // foto & creatiestal
  • Type clientParticulier

Wens je meer informatie over de mogelijkheden met C2O Architects?

We zien elk project als maatwerk en overleggen graag met u hoe we ons kunnen inpassen in uw specifiek project. U kan ons steeds bereiken om een vrijblijvend gesprek vast te leggen.
Door de jarenlange ervaring hebben we een groot aantal referenties opgebouwd, deze kan u steeds opvragen indien gewenst.

Contacteer ons

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruikt deze website cookies.

Meer over cookies