Project

BEBO

Type

Concept Nieuwbouw

Duurzame betonbouw

Naast de gekende (traditionele) bouwmethodes heeft C2O Architects ook de nodige ervaring om een moderne woning uit te voeren als prefab betonbouw. Deze bouwmethode laat toe om een energiezuinige woning te bouwen die hand in hand gaat met een ruimtelijke en moderne uitstraling.
Een bijkomend voordeel aan deze prefab bouwmethode is de korte uitvoeringstermijn. Grote panelen kunnen snel gemonteerd worden, maar beschikken ook over minder aansluitingen. Dit zorgt voor een goede luchtdichtheid en een grote thermische inertie. In combinatie met de juiste technische uitrusting heeft een betonwoning een comfortabel binnenklimaat en dit alles zorgt ook voor een laag E- en S-peil. Het bereiken van een BEN-woning (< E20) is zeker mogelijk en toch blijven grote open ruimtes mogelijk. De bouwmethodiek is bovendien geschikt voor elk budget, maar vooral aangewezen bij nieuwbouwprojecten.

Er kan gewerkt worden met 3 bouwsystemen waarbij de voorgevormde wanden ter plaatse worden gemonteerd.
– Holle wanden met vrije afwerking (gevelpleister, hout, etc.)
– Holle wanden met in het zicht blijvend beton
– Volle wanden met vrije afwerking (gevelpleister, hout, etc.)
De binnenzijde bestaat steeds uit een gladde betonwand, deze dient niet meer bepleisterd te worden. Het is dus ook mogelijk om binnenin enkele schitterende betonaccenten te leggen d.m.v. de wanden of het plafond.
De ontwerpvrijheid voor klant en architect is dus zéér groot!

Project informatie

  • Gemeente/
  • Bouwjaar/
  • Energiescore e-peilBEN-woning < E20
  • Energiescore k-peil/
  • Energiescore s-peilBEN-woning < S28
  • Oppervlakte/m²
  • FotograafC2O Architects
  • Type clientParticulier

Wens je meer informatie over de mogelijkheden met C2O Architects?

We zien elk project als maatwerk en overleggen graag met u hoe we ons kunnen inpassen in uw specifiek project. U kan ons steeds bereiken om een vrijblijvend gesprek vast te leggen.
Door de jarenlange ervaring hebben we een groot aantal referenties opgebouwd, deze kan u steeds opvragen indien gewenst.

Contacteer ons

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruikt deze website cookies.

Meer over cookies